torsdag 8 mars 2012

SOLSTORM

Har du haft problem med elektriska apparater eller datastrul??? Nedan får du förklaringen!

Kraftiga explosioner på solens yta gör att jorden nu nås av den största strålnings- och geomagnetiska solstormen på fem år.En liknande solstorm nådde jorden i januari, men den här solstormen är mycket starkare.

Solens aktiva cykel är ungefär elva år. Den nuvarande perioden närmar sig sitt slut och därför sker fler explosioner på solen som i sin tur kan sända solvindar och plasma i vår riktning och orsaka solstorm.


Solstormen räknas drabba jorden värst i dag och i morgon. Det finns risk för att stormen stör satelliter, teknisk utrustning och flyg. Radiosändningar kan störas och gps-navigatorn i bilen kan sluta fungera. 

Vad är då positivt med solstormen?

Jo, vi kan över stora områden njuta av ett fantastiskt naturens skådespel, nämligen Norrsken!!! 

Även orter som r osannolika för Norrsken kommer ikväll att kunna se detta fenomen! Man räknar med att det kommer att gå att se norrsken till och med i Centralasien. 

Så, när skymningen kommer, kolla upp mot himlen och har du tur kan du få ta del av ett av naturens vackraste skådespel, nämligen Norrsken!

 
Vad för bestående negativa följdverkningar kan solstormen ha?


Ja, det finns väl ingen som med säkerhet kan svara på den frågan, men omfattande strömavbrott med oanade följder kan vara en följd av solstormen. En förutsägelse som också väckt mycket uppmärksamhet är att jorden år 2012 kommer att träffas av ett ovanligt våldsamt utbrott från solen, som skulle kunna ödelägga hela vår civilisation. Att just 2012 skulle vara det år då världen går under har framförallt att göra med att mayafolkets berömda kalender slutar detta år. Trots att flertalet arkeologer anser att mayafolket inte såg denna dag som slutet, utan snarare som början på en ny tidsålder av upplysning, så har datumet för många blivit synonymt med domedagen. Den som lever får se vad som händer...




För mera info:
http://www.alltomvetenskap.se/domedagsprofetior-och-verklighet.aspx?article=4706







Inga kommentarer: