söndag 24 juli 2016

Vegetarisk lasagne

VEGETARISK LASAGNE

En vegetarisk variant på lasagne där du byter
ut köttet mot en fyllig tomatsås och varvar
med en mumsig crème fraichesås med
zucchini. Efter att smakerna får berikas i
ugnen blir lasagnen suveränt god.

Så här gör du

Lasagnen innehåller gluten, ägg, laktos och mjölk.
Gör glutenfri: använd glutenfria lasagneplattor.
★ ★ ★ ★

Ingredienser:

Portioner: 4

200 g färska lasagneplattor
1 schalottenlök eller gul lök (1scharlottenlök motsvarar 1 gul lök)
2 klyftor vitlök
1 msk olivolja
500 g krossade tomater
1 tsk strösocker
1 zucchini
4 dl lätt crème fraiche

1. Sätt ugnen på 225°C.
2. Tomatsås: Skala och skiva eller hacka lök och vitlök. Fräs
löken i oljan, tillsätt tomaterna och socker. Låt det koka ihop
5-10 minuter.
3. Crème fraiche sås: Skär zucchinin i grova bitar. Låt den koka
med crème fraichen ca 5 minuter. Rör ner osten i såsen och
smaka av med salt och peppar.
4.Dela lasagneplattorna i 3-4 lika stora bitar (för 4 port). Lägg
lite av tomatsåsen i botten på en ugnssäker form. Varva
plattorna med tomat- och crème fraiche sås. Spara lite av
den vita såsen och bred över. Strö gärna på lite riven
parmesanost.
5. Sätt in mitt i ugnen ca 20 minuter.
Till servering: Servera lasagnen med en blandad sallad och
rucola.

Recept: Veggo lasagne



Recept från: http://www.ica.se/recept/veggo-lasagne-653499/

Inga kommentarer: