VEGETARISK LASAGNE
En vegetarisk variant på lasagne där du byter
ut köttet mot en fyllig tomatsås och varvar
med en mumsig crème fraichesås med
zucchini. Efter att smakerna får berikas i
ugnen blir lasagnen suveränt god.
Så här gör du
Lasagnen innehåller gluten, ägg, laktos och mjölk.
Gör glutenfri: använd glutenfria lasagneplattor.
★ ★ ★ ★
Ingredienser:
Portioner: 4
200 g färska lasagneplattor
1 schalottenlök eller gul lök (1scharlottenlök motsvarar 1 gul lök)
2 klyftor vitlök
1 msk olivolja
500 g krossade tomater
1 tsk strösocker
1 zucchini
4 dl lätt crème fraiche
1. Sätt ugnen på 225°C.
2. Tomatsås: Skala och skiva eller hacka lök och vitlök. Fräs
löken i oljan, tillsätt tomaterna och socker. Låt det koka ihop
5-10 minuter.
3. Crème fraiche sås: Skär zucchinin i grova bitar. Låt den koka
med crème fraichen ca 5 minuter. Rör ner osten i såsen och
smaka av med salt och peppar.
4.Dela lasagneplattorna i 3-4 lika stora bitar (för 4 port). Lägg
lite av tomatsåsen i botten på en ugnssäker form. Varva
plattorna med tomat- och crème fraiche sås. Spara lite av
den vita såsen och bred över. Strö gärna på lite riven
parmesanost.
5. Sätt in mitt i ugnen ca 20 minuter.
Till servering: Servera lasagnen med en blandad sallad och
rucola.
Recept från: http://www.ica.se/recept/veggo-lasagne-653499/
Lyckan sägs vara av glas. Lyckan kan gå i kras när du minst anar det. Själv miste jag man och yngsta son i tsunamin 2004. Detta vände upp och ner på hela mitt liv. Läs mera i bloggen! Så ta vara på den sköra Lyckan! Hoppas vi kan hjälpas åt att påminna varandra om att uppskatta allt det underbara i Livet och sätta värde på alla vardagliga saker vi alltför ofta tar för givna. Välkommen med och dela mina tankar och min vardag!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar